Blogs & Nieuws

HR-manager

Blog

De voordelen van een ‘great place to work’

Hoe creëer je een aantrekkelijke werkomgeving als HR-manager?

De arbeidsvoorwaarden

Een goed salaris, doorgroeimogelijkheden, leuke collega’s en een lage werkdruk. Allemaal voorwaarden die een bedrijf kan bieden om de beste werkplek van alle organisaties aan te bieden. Maar zo simpel als het klinkt, zo moeilijk is het in de uitvoering. Zo is er een digitaal tijdperk aangebroken waarbij techniek de overhand neemt. Technische gadgets worden bij een sollicitatiegesprek aangeboden om een sollicitant nog meer te overtuigen, maar in de praktijk blijkt dat deze technische hulpmiddelen niet optimaal gebruikt worden. Werknemers gebruiken hun eigen applicaties voor bijvoorbeeld samenwerking (collaboration) en de applicaties die op voorhand bepaald zijn, zijn niet toereikend genoeg voor de medewerkers.

Ontwikkelingen in het werkveld

Tegenwoordig wordt er van bedrijven verwacht dat zij hun medewerkers voorzien van de tools die zij nodig hebben om hun werk goed en consistent te kunnen blijven doen. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 76 procent van de medewerkers van bedrijven mobiele apparaten gebruikt bij hun werkzaamheden. Daarbij is ook gebleken dat 20 procent van de medewerkers de meeste dagen buiten kantoor aan het werk zijn. Bij internationale organisaties speelt ook nog mee dat medewerkers vanuit verschillende tijdzones werken. Zo kan het nogal een lastige opgave zijn om de medewerkers te voorzien van de juiste technologie en om ze een fijne werkplek aan te bieden, maar is het zeker de moeite waard om dit te willen bereiken.

Een stap in de goede richting

Door hand in hand te gaan met de IT-afdeling, om zo de ideale werkplek te kunnen realiseren, kan een HR-manager voordelen ervaren. Zo kan de motivatie van medewerkers vergroot worden door het verbeteren van het teamwork, doordat de medewerker zich voelt als een onderdeel van een groter geheel. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat de productiviteit wordt verhoogd bij een effectieve samenwerking. En medewerkers blijven langer bij de organisatie als die het hen mogelijk maakt de balans tussen werk en privé optimaal aan te passen aan hun specifieke situatie.

Daarbij kun je met het aanbieden van een ‘great place to work’ toptalent aantrekken. Stel, je hebt een bepaalde sollicitant op het oog, maar deze weet nog niet zeker waarom hij of zij voor jouw organisatie wil werken. Door diegene een dag mee te laten draaien in jouw ideale bedrijfssituatie, zal hij of zij sneller overstag gaan. Gemotiveerde medewerkers kunnen hierbij zorgen voor een positieve word-of-mouth.

Zo kun je een stap in de goede richting zetten om een ‘great place to work’ aan te bieden voor jouw medewerkers.

De kracht van samenwerkingstools voor organisaties

Meer willen weten over de kracht van samenwerkingstools voor organisaties? Download dan het e-book ‘De kracht van samenwerkingstools voor organisaties’ door bijgaand formulier in te vullen.

Gerelateerd

Ja, ik wil het e-book downloaden!